Μελιτζάνα. Το λαχανικό που αγαπούν πολλοί και λιγότεροι όχι. Ένα λαχανικό με άπειρες συνταγές. Αλλά αναμφισβήτητα μερικές αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της Μεσογειακής Διατροφής.
Υλικά για τέσσερις – πέντε μερίδες:
- ένα κιλό μελιτζάνες
- μισό κιλό ώριμες ντομάτες
- 50γραμμάρια μαϊντανό
- 100γραμμάρια ελαιόλαδο (περίπου δύο κουταλιές για κάθε μερίδα)
- δύο μεγάλα κρεμμύδια
- τρεις με τέσσερις σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δύο μέτριες πατάτες (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, και τα σοτάρουμε με τη μισή ποσότητα του λαδιού. Όταν ροδίσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε κάνει χυμό, ή τις έχουμε τρίψει. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας. Βράζουμε τις μελιτζάνες, και μισή ώρα πριν γίνουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.