Μια εύκολη, γρήγορη και light συνταγή από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη με ελάχιστες παραλλαγές.
Υλικά:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού βανίλια
- ½ φλιτζανιού αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- ¾ φλιτζανιού βρώμη
- 5 κουταλιές σούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 2 κουταλιές σούπας καρύδα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ λιώνουμε τη μπανάνα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν, τη βρώμη, την καρύδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια και τα βάζουμε σε ταψάκι αφού πρώτα έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και είναι έτοιμα!
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ:::
https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka-2/mpiskota-vrwmhs-me-mpanana-kai-kommatakia-sokolatas
Συντάκτης Άρθρου
Η Σκυριανού Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ικαρία αλλά πλέον κατοικεί στον Πειραιά.
Σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο τμήμα Διατροφή του Ανώτατου Τεχνολογικού
Ιδρύματος της Σητείας το 2009. Διετέλεσε την πρακτική της άσκηση στο Τζάνειο Νοσοκομείο
Πειραιά.
Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με
κατεύθυνση Διατροφή και Δημόσια Υγεία.
Η μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο Επίδραση βιοδραστικών εκχυλισμάτων
κολοκυθόσπορου στα προστατικά καρκινικά κύτταρα PC-3 και Επίδραση βιοδραστικών
εκχυλισμάτων λευκού και κόκκινου κρασιού στα προστατικά καρκινικά κύτταρα PC-3
παρουσιάστηκε και αναρτήθηκε στο συνέδριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, στο 12ο
Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό
ηλεκτρονικό περιοδικό diets student e-journal.
Το 2013 πιστοποιήθηκε με Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.
Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει δυο επιμορφωτικά σεμινάρια του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την
Εκπαίδευση Παιδιών και Εφήβων.
Παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τη διατροφή. Έχει εργαστεί σε ιδιωτική
κλινική των Αθηνών, ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ έως και σήμερα και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Πρόσφατα άνοιξε το διαιτολογικό της γραφείο στον Άγιος Κήρυκο Ικαρίας