Η κλασσική αγαπημένη σε όλους συνταγή της ομελέτας με τα σπαράγγια.
Υλικά
- 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
- 4 αυγά
- ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα
- ½ φλιτζ τριμμένο κίτρινο τυρί
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβοντας και πετώντας τις σκληρές άκρες των κοτσανιών τους. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
Σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά, έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με επιπλέον τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Συντάκτης Άρθρου
Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό 8,73 «Άριστα». Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης , ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου».
Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχέτικά με τη διατροφη και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή. Το 2014-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες σχετικά με τη διατροφή που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.