Αυτά τα κράκερ αποτελούν ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες αλλά και τη λύση για να φάνε όλοι ρεβίθια! Συνοδεύστε τα με ντιπ και προσθέστε τα στη σούπα ή τη σαλάτα σας.
Υλικά
(για περίπου 20 κράκερ)
- 200 γρ. βρασμένα ρεθίθια
- ½ κούπα νιφάδες βρώμης
- ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
- ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μούλτι χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Με ένα μαχαίρι χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά, ίσα τετραγωνάκια. Με ένα πιρούνι φτιάχνετε τρύπες πάνω στη ζύμη, τοποθετείτε τα τετραγωνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 ανάλογα τον φούρνο.
Θερμιδική αξία (ανά κράκερ)
48 Kcal
Συντάκτης Άρθρου
Η διατροφολόγος–διαιτολόγος Αγγελοπούλου Μπάρμπαρα είναι απόφοιτος του
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με βαθμό πτυχίου
“ΑΡΙΣΤΑ”. Πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γ.Π.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε
αργότερα ως διατροφολόγος-διαιτολόγος στα εξωτερικά ιατρεία του Διαιτολογικού
τμήματος, ενώ παρακολούθησε και πληθώρα ενδονοσοκομειακών σεμιναρίων όσον
αφορά στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στην αντιμετώπιση
περιστατικών βαριατρικών επεμβάσεων καθώς και στην διατροφική αντιμετώπιση
ασθενούς κατά την νοσηλεία στην ΜΕΘ.
• Εργάστηκε για 2 χρόνια ως διατροφολόγος σε ογκολογικό γραφείο καθώς και
σε άλλα διαιτολογικά γραφεία και επιμελήθηκε την παραγωγή των
ολοκληρωμένων πακέτων διατροφής της εταιρείας Medibalance.
• Συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια κλινικής διατροφής τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα παρακολουθεί και συμμετέχει στα
Μεταπτυχιακά Σεμινάρια Κλινικής Διατροφής της Espen (European Society
for Clinical Nutrition and Metabolism)
• Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων –Διατροφολόγων
(ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)
καθώς επίσης και του ΕΛΙΓΑΣΤ
• Αρθρογραφεί σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
• Επίσης συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες ενημέρωσης γονέων και παιδιών
σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για θέματα διατροφής καθώς και σε
αθλητικούς ομίλους και ακαδημίες έχοντας την διατροφική επίβλεψη
αθλητών.
Το γραφείο της διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό στον νομό Κορινθίας ,
γεγονός που επιτρέπει τη σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση, τη σωστή
αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.
Σε συνεργασία με ιατρούς (μικροβιολόγο ,καρδιολόγο, ογκολόγο κ.ά.), επαγγελματίες
άλλων ειδικοτήτων (ψυχολόγους, γυμναστές, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές κ.ά.),
αλλά και δημόσιους φορείς, εφαρμόζεται ολόπλευρη, ολοκληρωμένη προσέγγιση σε
κάθε περιστατικό.
info@aggelopoulou-diaitologos.gr
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ: 2741 051932
Διεύθυνση: Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ 108 ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
Κόρινθος
email: barbara_aggelopoulou@hotmail.com