Σαλάτα με φαγόπυρο/πλιγούρι/κινόα
1 min read
Νηστεία ή όχι, η σαλάτα είναι ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Όταν συνδυάζονται με δημητριακά πχ πλιγούρι και με μια ποσότητα πρωτεΐνης, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες και ιδανικό (για δίαιτα) γεύμα.
Υλικά
- 4 φλιτζάνια τσαγιού φαγόπυρο ή κινόα ή πλιγούρι
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 αγγουράκι
- 1-2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 ραπανάκια
- ½ αβοκάντο
- 1 κουταλιά σούπας σταφίδες
- Μυρωδικά όπως μαϊντανό, ρίγανη , δυόσμο, βασιλικό
- Πιπέρι-αλάτι
- 1 μερίδα πρωτεΐνης όπως τόνο ή ξιδάτο χταπόδι, σολομός ή πέστροφα
- φρεσκοστυμμένο λάιμ
Για το Dressing:
- 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλιά γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Συντάκτης Άρθρου
Η Πασιάκου Νεφέλη είναι Διαιτολόγος –Διατροφολόγος πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2014 ολοκλήρωσε τη πτυχιακή της με θέμα η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 10(πτυχιακή) και πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το 2015 εργάστηκε σε γυμναστήριο με τα καθήκοντα του διαιτολόγου. Στην συνέχεια το 2015 εργάστηκε στο Ιεκ Ηγουμενίτσας σαν εκπαιδευτικός διατροφής .Το ενδιαφέρον της για τις διατροφικές διαταραχές, την αντιμετώπισή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν, την οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων με βάση την ψυχολογική και διατροφική αντιμετώπισή τους και εχει παρακολουθησει το πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία (Eating Disorders & Obesity) αλλα και στη παιδική παχυσαρκία.
Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2010 μέχρι και σήμερα. Αρθρογραφεί για θέματα διατροφής στον ηλεκτρονικό τυπο.