Τσίκι – τσίκι στον φούρνο!

Τσίκι – τσίκι στον φούρνο!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Πως η παραδοσιακή παχυντική συνταγή της γιαγιάς, μπορεί να γίνει μία υπέροχη, θρεπτική και καλοκαιρινή επιλογή σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Συνήθιζα πάντα το καλοκαίρι να μπαίνω στο σπίτι της γιαγιάς μου και όπως όλοι σας να βλέπω φαγητά που έχουν τηγανιστεί ή μαγειρευτεί σε πολύ λάδι. Πόσοι από σας, επιλέγατε πάντα να μη τρώτε ή να τρώτε και να έχετε τύψεις για όλο αυτό το πανηγύρι λαδιού που γινόταν στο πιάτο σας;

Σκέφτηκα ότι από το να αποφεύγω να τρώω, θα μπορούσα με κάποιο τρόπο τις κλασσικές της συνταγές να τις αλλάξω λίγο, όχι μόνο για να μπορώ να φάω και εγώ αλλά για να βοηθήσω και εκείνη στις ανεβασμένες της τιμές χοληστερίνης!

Τσίκι- τσίκι στον φούρνο….ή αλλιώς κολοκυθάκια με αυγά και τυρί (μέχρι τώρα τηγανισμένα σε πολύ λάδι)

Υλικά για 2 Μερίδες:

  • 4 κολοκυθάκια πράσινα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 2 αυγά
  • 120 γρ τυρί (60γρ κίτρινο χαμηλό σε λιπαρά και 60γρ λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και άνηθο

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια, τα τσιγαρίζουμε σε 2κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα τσιγαρισμένα κολουθάκια, το τυρί το οποίο έχουμε τρίψει ή κόψει σε μικρά κυβάκια, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  3. Στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα σε μία λαδόκολλα ή ακόμα καλύτερα σε μία φόρμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει μέσα μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το τσίκι-τσίκι ζεστό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και μία φέτα ψωμί ολικής.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts