Ζέστη σοκολάτα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες    

Ζέστη σοκολάτα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες   

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Φλεγμονή: η κυρία αιτία των περισσότερων πόνων, χρόνιων και μη.

Όλοι αγαπάμε την ζέστη σοκολάτα και μια κούπα γεμάτη Αντιφλεγμονώδη συστατικά είναι ακόμα πιο αγαπητή.
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι ότι το κακάο καλύπτει σημαντικά την μυρωδιά των άλλων μπαχαρικών κάνοντας την εύληπτη ακόμα και σε δύσκολους ουρανίσκους που όμως έχουν ανάγκη των ευεργετικών συστατικών των μπαχαρικών, ακόμα και αν αυτά χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες ποσότητες.
Πειραματιστείτε με τα υλικά και τις απολογίες της βασικής συνταγής και απολαύστε ένα ρόφημα που μας κάνει καλό !

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ωμό κακάο (cacao και όχι cocoa!)
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα Κευλανης
  • 1/4 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1/4-1/2 κουταλάκι κουρκουμάς
  • 1 πρεζα πιπέρι καγιέν
  • 1 πρεζα καρδάμωμο
  • 1/4 κουταλάκι γλυκόριζα (προσοχή αν έχετε υπέρταση)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα ή μόνο νερό)
  • 1 κουταλάκι μέλι ή στέβια προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζεσταίνουμε σε μπρίκι
Μόλις φουσκώσει σερβίρουμε σε κούπα πασπαλισμένη με κακάο και κανέλλα
 Αν μπορούμε καλό θα ήταν, πριν ζεστάνουμε το μείγμα το αφήσουμε να σταθεί για λιγο, για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα και μετά να το ζεστάνουμε.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts