Η οικογένεια του The Health Lab για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού

Η οικογένεια του The Health Lab για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η οικογένεια του The Health Lab τιμά την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού με προσωπικές αφιερώσεις από τους συνεργάτες-διαιτολόγους μας.

Τι σημαίνει για εμάς λοιπόν διατροφή;

 

Νίκη Τζουγανάκη

Αν ο καθένας μας αρχίσει απο σήμερα να καταναλώνει όση τροφή του αναλογεί, κρατώντας το οικολογικό του αποτύπωμα στα όρια που δικαιούται… όλοι οι κάτοικοι της Γης θα είμαστε από αύριο χορτάτοι και υγιείς!

Ελένη Αστερίου

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω της υγείας . Συγκεκριμένα η υγιεινή διατροφή γαληνεύει το σώμα, τη ψυχή και μας χαρίζει ευρωστία.

Νεφέλη Πασιάκου

Ένα ταξίδι που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς. Όλα αυτά χωρίς άγχος, γιατί το παν ειναι να κερδίσουμε και να χαρούμε την ζωη.

Παναγιώτα Τρυγώνη

Σ’ ενα κοσμο που ακομη πεθαίνουν ανθρωποι απο την πεινα, ενω απο την αλλη πλευρα η παχυσαρκια και οι διατροφικες διαταραχές εξελίσσονται σε σύγχρονη μάστιγα, πρεπει ολοι να θυμόμαστε κατι απλό, οτι η τροφη αποτελεί φροντίδα. Αγαπήστε λοιπον τον εαυτο σας κ φροντιστε τον με τον καλύτερο δυνατο τροπο!

Μπάρμπαρα Αγγελοπούλου

Διατροφή για εμενα είναι: μαθαινω να αγαπάω και να φροντίζω τον εαυτό μου!

Μαριαλένα Κοντόση

Διατροφή = πρόληψη για σωστή υγεία

Χαρίτου Δήμητρα

Διατροφή είναι να μπορείς να ζεις αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους με σύνεση, μη επιβαρύνοντας το περιβάλλον (και τον εαυτό σου)… Να τρέφεσαι με στόχο την υγεία σου αλλά και την υγεία του πλανήτη που σε φιλοξενεί.

Ελεονώρα Γιακέ
Η ισορροπημένη διατροφή είναι το μέσο των ανθρώπων για την βέλτιστη ποιότητα ζωής.
Ματίνα Πουλλή
Ας μπει ένα τέλος στο παράδοξο των καιρών μας! Θάνατοι από υποσιτισμό στον μισό πλανήτη και θάνατοι από παχυσαρκία σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου. Ισορροπία και επάρκεια τροφής για όλους
Ευγενία Λάζου
Ο πλανήτης υποφέρει από τη μάστιγα της πείνας αλλά συνάμα και της παχυσαρκίας.  Διατροφή για μένα σημαίνει καλή θρέψη και πρέπει να κατοχυρωθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα.
Κωνσταντίνος Μαλαχας
Δυστυχώς την περίοδο που ζούμε υπερπροσφορά και έλλειψη τροφής, δύο τόσο διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να συνυπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Από τη μία βλέπουμε υπερπροσφορά τροφίμων και σπατάλη σε αυτά και από την άλλη αδυναμία πολλών να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα. Φαίνεται επίσης ότι η επιλογή “φτηνών” τροφών έχει συσχετιστεί με την παχυσαρκία.
Μανώλης Μανωλαράκης
Παράγουμε πολύ περισσότερα τρόφιμα από αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Στο πιάτο μας φτάνει τελικά ένα μόλις κλάσμα της παγκόσμιας παραγωγής. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί αν αποτελέσει μέρος της λύσης και η δράση του να είναι αυτή που θα οδηγήσει στο 20130. Σε ένα κόσμο χωρίς πείνα, με επάρκεια τροφής γα όλους αλλά το κυριότερο με μέλλον για τα παιδιά μας.
Κλέλια Καραγιαννάκη

Όποια γλώσσα κι αν μιλάω, ότι χρώμα κι αν έχει το δέρμα μου, όποιο και αν ειναι το μορφωτικό μου επίπεδο και από όποια γωνιά της γης κι αν βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει, έχω δικαίωμα στην τροφή. Την τροφή που κάποιος άλλος έχει δεδομένη. Κάποιος που με τις διατροφικές του επιλογές και τη διαχείριση του φαγητού μπορεί να βάλει το λιθαράκι του για να αλλάξει αυτός ο κόσμος!

Μαρίνα Παπάζογλου
Παν μέτρον άριστον! Αυτή είναι η δική μου γνώμη για την ισορροπημένη διατροφή.
Σπυριδούλα Νικομάνη
Παν μέτρον άριστον
Άννα Καραγκούνη
Ο ορος αυτός αφορα τον σωστο συνδυασμό τροφιμων, επαρκων ποσοτήτων και γενικοτερα αλλαγη των συνηθειων μας ωστε να βελτιωθει η ζωη μας!
Μαίρη Ρωμανίδου
Διατροφή είναι το μέσο για το ποσό καλά θα θρέψουμε το σώμα μας, το μυαλό μας και την ψυχή μας, ας επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο, με τα καλύτερα τρόφιμα και στην καλύτερη συχνότητα.
Σοφία Κανέλλου
Για να τρεφόμαστε με σεβασμό στον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον, χωρίς βία και ρατσισμό.
Πάρης Κανταράς
Μπορούμε να μιλάμε για υγιεινή διατροφή μονο όταν η ίδια καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και βελτιώνει τις διατροφικές συνήθειες μας.
Ιωάννα Καλυβά
Η ισορροπημένη διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για υγεία και ευεξία
Θέλεια Βασιλαντωνάκη
Υγεία δεν είναι τα κιλά που χάνεις αλλά η ζωή που κερδίζεις
Έφη Κολοβέρου
Ως επαγγελματίες υγείας μιας ανεπτυγμένης χώρας οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν την τροφή με τον δέοντα σεβασμό. Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, η σωστή διαχείριση των υπολειμμάτων της τροφης και η έξυπνη μαγειρική με λιγα υλικά ειναι βασικοί στόχοι για να βοηθήσουμε απο την πλευρά μας στη μείωση της πείνας στον πλανήτη
Παρασκευή Παλάτου
Η επαρκής σίτιση και η σωστή διατροφή είναι δικαίωμα όλων!
Δήμητρα Κυριακοπούλου
“Η τροφή σου πρέπει να είναι το φάρμακο σου”
Άννα Καρκούλια
Μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας. Προς τα παιδιά μου, τους γύρω μου, το περιβάλλον, τον εαυτό μου. Αυτό είναι η υγιεινή διατροφή!
Μαρία Μαραγκουδάκη

Η διατροφή ειναι τρόπος έκφρασης, δυνατότητα δημιουργίας, σημείο επικοινωνίας και μέσω που μπορεί να συμβάλλει στην προσωπική ευεξία και ευτυχία

Αναστασία Μαργέλη

Αν το φαγητό μας εμπεριέχει αγάπη και σεβασμό προς το σώμα μας, η πείνα και η παχυσαρκία δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτόν τον πλανήτη

Μαρία Τουμπή

Πολλές φορές είναι δύσκολο να μαγειρέψεις ακριβώς τις μερίδες που αντιστοιχούν στην οικογένειά σου. Το τι κάνεις με αυτό που περισσεύει, μετράει. Μήπως θεωρείς οτι έχεις την πολυτέλεια απλώς να το πετάς στα σκουπίδια; Αν ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις οτι οι φυσικοί πόροι της γης εξαντλούνται και αυτή σου η «πολυτέλεια» μπορεί να κοστίσει ακριβά στις μελλοντικές γενιές. Αν δεν θες να καταψύξεις το φαγητό σου για να το καταναλώσεις αργότερα μέσα στο μήνα, τότε ίσως μπορείς να το προσφέρεις σε κάποιον συνάνθρωπο που απλώς πεινάει. #zerohunger

Κυριακή Απέργη

Η τροφή είναι ένα πολυτιμο εργαλείο Μάθε πως να το χρησιμοποιείς σωστά και δίδαξε το και στους γύρω σου!

Ανδρονίκη Σκουτέλα

Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά. Virginia Woolf

Σπυριδούλα Ζουριδάκη

Healthy is the new sexy!

Γεωργία Στυλιανοπούλου

Όλγα Κατσαρού

Το φαγητό που τρώμε επιδρά στην ποιότητα ζωής μας. Όχι μόνο στον οργανισμό μας αλλά και στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στο ποσό ενέργεια έχουμε, στο ποσό δυνατοί είμαστε και στο ποσό ικανοί μπορούμε να γίνουμε

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts